söndag 4 december 2011

Pepparkaks cupcakes





Ingredienser: 24 st


150 g mjukt smör
3 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl gräddfil
2 msk rårörda lingon
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära


Kanelfrosting:
250 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2 tsk marsanpulver
4 tsk honung


Lingonfrosting:
120 g mjukt smör
200 g philadelphiaost
8 dl florsocker
1 1/2 dl frysta lingon


Sätt ugnen på 175 grader.


Gör så här:
Vispa smöret krämigt i cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och vispa ytterligare 5 minuter tills att det blir riktigt vitt och pösigt.
Vispa ner äggen ett i taget. Rör ihop gräddfilen med dom rårörda lingonen i en skål och rör  sedan ner det i smeten. Blanda dom torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten och rör runt med en slickepott med stora luftiga tag.
Lägg pappersforma i en muffinsplåt och fyll dem med smet till 2/3. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.




Kanelfrosting:
Blanda alla ingredienserna i en skål och vispa tills det blir en len frosting som går lätt att spritsa utan några klumpar.




Lingonfrosting:
Tärna smöret och lägg det i en skål. Tillsätt philadelphiaosten och  florsockeret och vispa till en jämn frosting.
Sist rör du ner dom frysta lingonen försiktigt så det blir en lätt rosa ton och lingonen mosas ej helt.




Fyllning: 
Ta en äppelurkärnare och gör ett litet hål i mitten på varje cupcake. Fyll hålet med kanelfrostingen. 




Dekoration:
Spritsa på lingonfrostingen på varje cupcake och dekorera sedan med ett mini-pepparkakshjärta.




Recept på pepparkaksdeg så du kan göra mini-pepparkakshjärtan finner du här!

2 kommentarer:

  1. Vad mysigt med små pepparkakor instuckna i frostingen.

    SvaraRadera
  2. Ja och så enkla att göra och så blir det en rolig detalj på cupcaksen. Men man bör stoppa i dem i frostingen precis innan man skall äta dem annars tenderar dom att bli mjuka.

    SvaraRadera