söndag 11 oktober 2015

Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt




Du behöver...

100 gram rostade valnötter
50 gram rostade hasselnötter
50 gram solroskärnor
50 gram pumpakärnor
150 gram torkade aprikoser
50 gram torkade tranbär
300 gram vetemjöl special
150 gram ekologiskt grovt rågmjöl
500 gram filmjölk (Verum hälsofil med honung)
100 gram brödsirap
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk flingsalt

Topping
pumpakärnor
ekologiskt grovt rågmjöl

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter.
2. Klipp aprikoserna i mindre bitar.
3. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, kärnorna, torkade aprikoser och tranbär.
4. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen.
5. Tillsätt sist saltet och rör ihop till en jämn smet.
6. Häll smeten i en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter som är klädd med bakplåtspapper.
7. Toppa brödet med lite pumpakärnor och sikta ekologiskt grovt rågmjöl på.
8. Baka av brödet i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt.
9. Ta brödet ur formen och låt svalna med bakhanduk över.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar