fredag 6 april 2012

Vit chokladfrosting

RÄCKER TILL 12 ST FARSDAGSBAKELSER
ELLER 12 ST PÅSKBAKELSER

INGREDIENSER

100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

GÖR SÅ HÄR:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
Denna underbart goda frosting kan du använda till tårtor, cupcakes eller mina påskbakelser.

15 kommentarer:

  1. Så fint spritsat! Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Köpt nya spritstyllar från wilton och OJ! vad kul det var att spritsa med dom, det kommer jag göra många gånger till, övning ger färdighet ;-)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Jag undrar om denna frosting stelnar när man har den i kylen och räcker satsen till en normalstor tårta?
    Tacksam för svar :)
    / Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den stelnar i kylen men om du tar fram den och låter den stå i rumstemperatur ett tag så blir den som vanligt igen. Japp den räcker gott och väl till en tårta :-)

      Radera
  4. Hej är så himla glad att jag hittade det här receptet. Låter perfekt för mig! Men sitter och funderar lite bara, tror du att den går att färga med karamellfärg till någon rolig färg eller blir det bara rinnig i konsistensen så den inte går att spritsa?
    MVH Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bra att använda några droppar karamellfärg det är ingen fara :-)

      Radera
  5. Kanongod till mina blåbärsmuffins, får hoppas att mina provsmakare tycker samma sak! :)

    SvaraRadera
  6. Vilken perfekt konsistens! Hel superbra! Tack!! //Alexandra, Åland

    SvaraRadera
  7. Hej, är det blockchocklad man använder till frosting?
    Mvh Caroline

    SvaraRadera
  8. Hejsan! Hur blir den om man spritsar muffinsen dagen innan, låter dem stå i kylen 12 timmar o serverar dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ber om ursäkt att jag inte svarat tidigare, nu när jag går bagare och konditorutbildningen blir det inte så mycket bloggande :-( Du kan ställa dem i kylskåpet men ta ut dem en halvtimme innan så de inte är kalla när du serverar dem.

      Radera
  9. Jag undrar också hur det blir om man gör allt dagen innan! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går bra men bäst är de ju om man gör dem samma dag. Du kan göra cupcakesen någon dag innan och frysa in dem och så tar du fram dem samma dag som de ska serveras och så spritsar du frostingen på dem innan du serverar dem.

      Radera
  10. Tack så jättemycket för en toppen frosting, så krämig, fluffig och len konsistensen. Det bästa jag provat, nu gör jag ingen annan. Lätt att spritsa fint. Tack

    SvaraRadera