söndag 15 november 2020

Snickerskladdkaka



Du behöver...

Kladdkaka

125 gram smör
75 gram farinsocker
180 gram socker
120 gram vetemjöl
20 gram kakao
5 gram vaniljsocker
3 gram salt
50 gram jordnötssmör
2 st ägg

Snickersblandning
300 gram jordnötssmör
280 gram ljus sirap
90 gram socker
80 gram kokosflingor
120 gram cornflakes
10 gram vaniljsocker

Chokladtryffel
300 gram choklad
200 gram vispgrädde

Topping
Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.

1.
Smält smöret på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. 
2. Blanda i övriga ingredienser till kladdkakan och bred ut smeten i en klädd springform (20 cm i diameter) och baka av mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Ställ kladdkakan i kylskåpet tills den blir helt kall.

Snickersblandning

3.
Mixa alla ingredienser till Snickersen i en matberedare och platta försiktigt ut den över den kalla kladdkakan.
4. Värm grädden till chokladtryffeln i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och blanda ned den i grädden tills det smält ihop till en kräm. Låt den svalna lite innan du breder den över kladdkakan.
Ställ gärna in hela springformen i kylskåpet och låt hela kakan stelna.

Flingsalt

5. Strö på lite flingsalt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar