Du behöver...
230 gram smör
170 gram socker
120 gram farinsocker
330 gram vetemjöl
7 gram bikarbonat
3 gram vaniljsocker
3 gram salt
1 ägg
150 gram vita chokladknappar
150 gram torkade tranbär
75 gram hasselnötskrokant
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
2. Väg upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda dem väl.
3. Rör ner ägget i smörblandningen och tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
4. Blanda i chokladknapparna, tranbären och hasselnötskrokant.
5. Väg degbollar på cirka 50 gram styck, så får du cirka 24 cookies. Rulla bollarna och lägg dem glest på bakplåtar med bakplåtspapper och tryck till bollarna.
6. Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
7. Låt kakorna svalna en aning och ät dem ljumna med ett glas mjölk.
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
2. Väg upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda dem väl.
3. Rör ner ägget i smörblandningen och tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
4. Blanda i chokladknapparna, tranbären och hasselnötskrokant.
5. Väg degbollar på cirka 50 gram styck, så får du cirka 24 cookies. Rulla bollarna och lägg dem glest på bakplåtar med bakplåtspapper och tryck till bollarna.
6. Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
7. Låt kakorna svalna en aning och ät dem ljumna med ett glas mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar