Du behöver...
3 ägg
135 gram socker
60 gram potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Vaniljsmörkräm
150 smör
120 gram florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i cirka 5 minuter.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem i äggsmeten. Rör runt med luftiga tag tills allt blandats.
3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
4. Baka av i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter.
5. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret som kakan har bakats på med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan svalna.
Vaniljsmörkräm
6. Vispa upp smöret och tillsätt florsocker, vanilsocker och äggulan och vispa tills det är fluffigt och vitt.
7. Bred ut vaniljsmörkrämen jämnt över kakan med hjälp av en palett. Rulla ihop kakan så skarven är i botten. Rulla bakplåtspappret runt rulltårtan och lägg in den i frysen en kort stund. På så sätt blir det mycket enklare när du skall skära i rulltårtan och det blir mycket finare bitar.
Ligger högt upp på favoritlistan, tror jag funderade på den som månadnssötsakbidrag, men det är ju roligare om jag väljr nåt annat.
SvaraRaderaRiktigt snyggt rullad, sällan jag ser det! :) Nu blev jag sugen på att baka!
SvaraRaderadet här receptet var inte så bra!!!
SvaraRaderabara trillade ihop och fastnade. testade två gånger men båda blev kassa.
Följde du receptet till punkt och pricka då?
SvaraRaderaJag har gjort det och som du ser på bilden så blev ju den bra =)
Bakar du i varmluftsugn?
Idag gjorde jag rulltårta för första gången i mitt liv, enligt receptet ovan. GUD vad god den blev, en riktig DRÖM-rulltårta blev det!
SvaraRaderaAtt jag sen var urusel på att bre på smörkrämen och rulla ihop den är en annan femma. Var för snabb och oförsiktig... Tur att man inte äter med ögonen!
(Bild finnns på min blogg, om du känner för att skratta lite.. Haha)
Ja den är riktig god, kul att du bakade den och min var inte så perfekt första gången heller, så det är tur att den skall ner i magen ändå ;-)
RaderaJag gjorde den precis och den blir nog jättegod :D
SvaraRaderahade i lite karamellfärg i smörkrämen bara men det blir nog bra ändå :D
Den är jättegod. Kul att experimentera lite, vilken färg blev det?
RaderaStämmer 175 grader? alla andra med samma ingredienser säger 230-250 grader.
SvaraRadera