måndag 7 juli 2014

White Lady Tårta



Du behöver...

Chokladanslag
3 ägg
3 dl socker
75 gram smör
1 1/2 dl mjölk
240 gram vetemjöl
30 gram kakao
3 tsk bakpulver

Chokladmousse
150 gram choklad
2 1/2 dl grädde
100 gram philadelphiaost

Vit chokladmousse
150 gram vit choklad
2 1/2 dl grädde
100 gram philadelphiaost

Fyllning
färska jordgubbar
chokladmousse
vit chokladmousse

Chokladsmörkräm
200 gram smör
220 gram florsocker
100 gram mörk choklad

Marsipan
cirka 350 gram vit marsipan att klä tårtan med
rosa marsipan
grön marsipan

Dekoration
rosa rosor
gröna rosblad
pikera valfritt mönster med smält mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

Chokladanslag

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst i cirka 10 min.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken i och rör om.
3. Rör ner vätskan i anslaget försiktigt tills smeten är slät.
4. Måtta upp de torra ingredienserna i en skål och blanda väl, sikta ner blandningen i anslaget försiktigt med luftig tag och häll sedan smeten i en springform som är 24 cm i diameter som du har klätt in med bakplåtspapper. ( Klipp ut och fäst bakplåtspappret i springformen med olja och låt gärna pappret vara något högre än kanten eftersom detta anslag blir ganska högt.)
5. Baka av anslaget i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter, känn med sticka om den är torr men inte innan det har gått 30 minuter.
6. Ta ut anslaget när det är färdigt och låt det svalna av något i formen innan du stjälper ur det på sockrat bakplåtspapper, lägg det då med botten upp så anslaget blir jämt och fint.

Chokladmousse & Vit chokladmousse

7. Hacka choklad och vit choklad och lägg i botten på varsin bunke.
8. Värm upp grädden men den får absolut inte koka, häll i grädden i bunkarna med choklad, 2 1/2 dl i vardera bunke och rör runt tills chokladen smält helt.
9. Lägg plastfolie på bunkarna och ställ in i kylen och låt det svalna, helst över natten.
10. Ta fram bunkarna från kylskåpet dagen efter och tillsätt 100 gram philadelphiaost i vardera bunke och vispa upp till en mousse.

Chokladsmörkräm

11. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm.
12. Vispa smör och florsocker länge och kraftigt så den blir vit och fluffig. Det tar en stund.
13. Smält chokladen över vattenbad.
14. Häll i chokladen lite i taget i smörblandningen under kraftig vispning. Vispa tills allt är tillsatt och vispa det till en fluffig smörkräm.
15. Ställ in smörkrämen i kylen en stund så den stelnar till lite innan du stryker upp tårtan med den.

Sammansättning

16. Dela anslaget på mitten och sedan delar du de två delarna på mitten också så det blir fyra tårtbottnar av anslaget.
17. Bred på chokladmousse med en palett på första tårtbotten och lägg på rensade och tvättade jordgubbar som du har delat i skivor.
18. Lägg på andra tårtbottnen och gör likadant på detta lagret som på det första.
19. Lägg på den tredje tårtbotten och stryk upp den med vit chokladmousse som en kupol.
20. Lägg på den sista och fjärde tårtbottnen och stryk sedan upp hela tårtan med smörkrämen.
21. När du strykt upp tårtan med smörkrämen så lyfter du den lätt med paletten och stödjer med din andra handen och sätter av tårtan på en tårtbricka.
22. Kavla ut den vita marsipanen och stryk den lätt över tårtan med lätt hand och börja från toppen och ner mot tårtkanten på tårtbrickan. Skär av överflödig marsipan med en kniv så det blir jämnt och snyggt.
23. Modellera rosor och rosblad och dekorera tårtan med dem.
24. Värm upp lite mörk choklad och gör en liten strut av bakplåtspapper och pikera valfritt mönster på tårtan.












9 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    om jag har en vanlig ugn hur många grader ska det vara? och hur många minuter?
    tack
    på tisdag ska jag baka denna kakan till min storasyster födelsedag :)

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Tack, du räddade min lillasysters 22 årsdag! Färdiga tårtbotten mamma hade köpt var möglig och var tvungen att lämnas tillbaka. Stod här pressad för tid när jag hitta ditt recept. Det kommer bli ännu godare tårta nu.

    SvaraRadera
  7. Toppen recept och jag är snart inne på min tredje tårta.

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Hur många räcker tårtan till?

    SvaraRadera
  9. Varför dår jag inte mina bottnar att bli höga? Gjort enligt konstens alla regler, köpt nytt bakpulver. Jag använder dinkelmjöl, kan det vara orsaken? Ska man blanda med lite potatismjöl? Hjäälp

    SvaraRadera