Du behöver...
240 gram vetemjöl
110 gram grovt rågmjöl
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl naturell yoghurt
2 dl mörk sirap
100 gram valnötter
100 gram torkade aprikoser
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, rör om så bikarbonaten blandas ut.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en smet.
3. Hacka valnötter och aprikoser grovt och tillsätt i smeten. Rör runt tills allt blandat sig ordentligt.
4. Häll smeten i en limpform. Jag sätter alltid ett bakplåtspapper i formen för att lättare kunna ta ur brödet när det är klart.
5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan du skär i det.
2 dl mörk sirap
100 gram valnötter
100 gram torkade aprikoser
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, rör om så bikarbonaten blandas ut.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en smet.
3. Hacka valnötter och aprikoser grovt och tillsätt i smeten. Rör runt tills allt blandat sig ordentligt.
4. Häll smeten i en limpform. Jag sätter alltid ett bakplåtspapper i formen för att lättare kunna ta ur brödet när det är klart.
5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan du skär i det.
Det ser läckert ut
SvaraRadera