Den bästa tårtbotten bakas enligt principen ”lika delar”. Det är också det bästa sättet för att på ett enkelt sätt anpassa storleken på tårtbotten till så många bitar man vill ha.
Du behöver...
Till en form på 18 cm / 8-bitar: 3 stora ägg + 1 tsk bakpulver
Till en form på 20 cm / 10-bitar: 4 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 22 cm / 12-bitar: 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 24 cm / 14-bitar: 6 stora ägg + 2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 190 grader.
2. Fyll upp med strösocker i glas 2 till samma nivå som äggen.
3. Fyll 1/3-del av glas 3 med potatismjöl och resten vetemjöl.
4. Vill du göra en chokladtårtbotten så fyller du glas 3 med 1/3-del kakao, 1/3-del vetemjöl och 1/3-del potatismjöl till samma nivå som de andra två glasen.
5. Vispa ägg och strösocker på högsta växel i cirka 10 minuter.
6. Blanda de torra ingredienserna noga och sikta det i äggmassan och blanda försiktigt med luftiga tag.
7. Klipp ut remsor av bakplåtspapper och klä innerkanten på anslagsringen. Sätt anslagsringen på en plåt med bakplåtspapper.
8. Anslagsringen fylls i regel upp till 2/3-delar av ringens höjd.
9. Baka av i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på storlek.
10. Omedelbart efter avbakning vänder du tårtbotten på ett bakplåtspapper och låter det svalna helt innan du tar ur den från anslagsringen.
När tårtbotten är helt sval är den färdig att användas. Den går att förvaras i frys och håller sig fin inplastad och i plastpåse i ett par veckor i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar