torsdag 24 november 2016

Pepparkakssnitt med mandel & mjölkchoklad



Du behöver...

200 gram smör
180 gram strösocker
70 gram ljus sirap
1 msk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 ägg
2 tsk bikarbonat & 1 msk vatten
490 gram vetemjöl

Topping
hackad mandel
smält mjölkchoklad

Sätt ugnen på 190 grader.

1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt sirap, kanel, ingefära, nejlikor och ägget.
3. Blanda ut bikarbonaten med vattnet och tillsätt det också och vispa ihop tills att det är blandat.
4. Tillsätt sist mjölet och kör ihop till en smidig kakdeg som du sedan ska kunna rulla ut enkelt till längder.
5. Dela upp degen i fyra delar och rulla ut dem till längder som du sedan plattar ut på plåten med bakplåtspapper.
6. Pensla längderna med ägg och strö på hackad mandel på dem.
7. Baka av längderna i mitten av ugnen i cirka 17 minuter.
8. Ta ut plåten och kubba sedan snittar omedelbart och låt kakorna sedan svalna helt på plåten.
9. Smält chokladen och häll den i en spritspåse och ringla den sedan över kakorna.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar