fredag 27 januari 2012

Polkagris cupcake

CIRKA 24 ST

INGREDIENSER

VANILJCUPCAKES:
5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk

POLKAGRISFLUFF:
6 dl vispgrädde
100 g polkagrisar

DEKORERING:
krossade polkagrisar

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.


Viktigt! är att ALLA ingredienser är rumsvarma, 
annars skär sig smeten.

GÖR SÅ HÄR:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret,
vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet.


Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dom. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

POLKAGRISFLUFF:
Krossa polkagrisarna i mindre bitar, de går då fortare när man smälter dom.
Värm grädden försiktigt och blanda ner polkagrisarna, låt smälta på svag värme det får nämligen absolut inte koka.
Låt blandningen bli helt kall i kylskåpet. Vispa upp till en lite mer fluffigare konsistens. Späd med mer grädde om den är för tjock.


DEKORERING:
Fyll en spritspåse med polkagrisfluffet och spritsa det på vaniljcupcakesen, dekorera dem med krossade polkagrisar och sätt en hel polkagris på toppen.

6 kommentarer:

  1. Jättebra recept! Du är jätteduktig!! <3

    SvaraRadera
  2. vart har du köpt porslins formarna? jätte fina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dem är från IB Laursen och jag har köpt dem i en inredningbutik i Borås som heter Blomsterhuset på Trandared :-)

      Radera
  3. verkligen trevligt recept som skall testas.
    MVH Louise

    SvaraRadera
  4. Ska testa dessa nu. Går det att frysa toppingen/polkagrisfluffet?

    //Isa

    SvaraRadera