söndag 16 oktober 2016

Yoghurtlimpa med rostade nötter & dadlar



Du behöver...

100 gram grahamsmjöl
80 gram rågsikt
140 gram rostade nötter
40 gram solroskärnor
35 gram linfrön
30 gram dadlar
5 gram brödkryddor
5 gram salt
500 gram naturell yoghurt
70 gram flytande honung
10 gram bikarbonat

Topping
solroskärnor
pumpakärnor
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Rosta valfria nötter och solroskärnor i en långpanna tills de får en fin färg. Jag rostar nötterna och kärnorna för jag tycker det blir en mycket godare smak på limpan när den är färdig men man kan hoppa över det och ta helt vanliga naturella nötter och kärnor.
2. Väg upp mjölerna i en bunke och blanda i nötterna, solroskärnorna, linfrön, hackade dadlar, brödkryddor och salt.
3. Blanda yoghurt, honung och bikarbonaten i en skål och tillsätt det med de andra ingredienserna och blanda ihop.
4. Häll smeten i en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter som du oljat in och täckt med ströbröd.
5. Toppa brödet med solroskärnor, pumpakärnor och flingsalt.
6. Baka av brödet i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt.
7. Ta brödet ur formen och låt svalna med bakhanduk över.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar