måndag 10 oktober 2016

Tomatbröd med soltorkade tomater & oregano



Du behöver...

390 gram ekologisk pastasås med tomat & chili
7 gram torrjäst
50 gram soltorkade tomater
100 gram fint rågmjöl
400 gram stenmalet siktat vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1 msk oregano
50 gram brödsirap
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Väg upp alla ingredienser i deggrytan. Häll rakt ur förpackningarna och nolla vågen efter varje ingrediens så spar du disk.
2. Knåda degen i en degblandare i cirka 10 minuter. 2 min på låg hastighet och resten något högre hastighet. Märker du att degen är något styv (hård) så tillsätt lite olivolja.
3. Låt degen vila i cirka 15 minuter och väg sedan upp degbitar om cirka 85 gram och rund-driv dem till runda frallor.
4. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och pensla det med lite olivolja. Lägg i frallorna med lite mellanrum mellan dem. Låt nu frallorna jäsa i rumstemperatur under bakduk i cirka en timme.
5. Sikta lite stenmalet vetemjöl på frallorna och baka sedan av dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt dem svalna!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar