söndag 16 oktober 2016

Mini-vetelängder med kardemummafyllning & lemoncurd



Du behöver...

Fördeg
100 gram vatten
10 gram torrmjölk
7 gram torrjäst för söta degar
135 gram siktat stenmalet vetemjöl

Bortgörning
135 gram siktat stenmalet vetemjöl
65 gram smör
65 gram rårörsocker
5 gram grovt stötta kardemummakärnor
en nypa salt

Fyllning
Kardemummafyllning
Lemoncurd

Topping
florsocker

Kardemummafyllning
25 gram rumstempererat smör
8 gram rårörsocker
8 gram florsocker
2 gram grovt stötta kardemummakärnor

Sätt ugnen på 200 grader.

Fördeg

1. Väg upp mjöl, torrmjölk, torrjäst och vatten i deggrytan och blanda på långsam fart i degblandaren i cirka 4 minuter.
2. Täck deggrytan med en påse och låt degen vila i cirka 30 minuter.

Kardemummafyllning

3. När fördegen vilar så gör kardemummafyllningen.
4. Väg upp alla ingredienser i en skål och vispa ihop med elvisp till en klumpfri fyllning.

Bortgörning

5. Väg upp resterande ingredienser i deggrytan, nolla vågen efter varje ingrediens så slipper du en massa onödig disk.
6. Kör degen i degblandaren i cirka två minuter på långsam fart och höj sedan farten något och kör i ytterligare 10 minuter. Gör ett glutentest och kolla om degen känns färdig.
7. Kavla ut degen till en rektangel och bred på kardemummafyllning och sedan lemoncurd. Rulla ihop degen till en lång rulle och rulla ut längden så den blir lika tjock som en femkrona ungefär.
8. Klipp längden och kubba sedan lagom stora bitar så de passar i formen.
9. Låt de jäsa i rumstemperatur i cirka 45 minuter och pensla dem sedan med ägg och gör en liten spritspåse av bakplåtspapper och spritsa en tunn sträng med kardemummafyllning över vetelängden.
10. Baka av mini-längderna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt dem svalna något.

Topping

11. Sikta lite florsocker över dem.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar