180 gram lätt krossade maränger
6 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
400 gram nutella
Nutellaganache
100 gram nutella
1/2 dl vispgrädde
1 dubbelnougat
minimaränger
1. Rosta mandelspånen i ugnen i ca 200 grader tills de får vacker färg.
2. Ta fram en rund form med avtagbara kanter, ca 24 cm. Täck botten med marängkross, spara lite för att ha ett lager i tårtan också.
minimaränger
ballerinakex
chokladbollar
rostat mandelspån
olika sorters chokladgodis
2. Ta fram en rund form med avtagbara kanter, ca 24 cm. Täck botten med marängkross, spara lite för att ha ett lager i tårtan också.
3. Vispa grädden tills den bildar toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop.
4. Värm nutellan försiktigt i micron tills den blir ljummen. Börja med att täcka marängkrosset med lite av gräddblandningen och ringla nutella på gräddblandningen. Strö sedan över marängkrosset som du sparat och rostad mandel. Varva sedan gräddblandningen, nutella och mandelspån i formen. Avsluta med gräddblandningen.
5. Täck sedan formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
Nutellaganache
6. Blanda ihop nutella och grädde i en skål till en ganache och bred ut ett jämnt lager över tårtan.
Låt det gärna rinna över kanterna något.
Topping
7. Hyvla dubbelnougaten och toppa sedan tårtan med minimaränger, ballerinakex, chokladbollar, rostat mandelspån och valfritt chokladgodis.
Denna tårta är riktigt läcker, tack för receptet.
SvaraRadera