tisdag 18 oktober 2016

Chokladstrass med mörk choklad och pistaschnötter



Du behöver...

200 gram smör
100 gram florsocker
1 äggvita
210 gram ekologiskt vetemjöl
20 gram kakao

Topping
mörk choklad
pistaschnötter

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Kör ihop smör, florsocker och äggvita med vinge i köksassistenten. Viktigt att alla ingredienser är rumstempererade.
2. Tillsätt vetemjöl och kakao och kör ihop till en jämn spritsbar smet.
3. Lägg smeten i en spritspåse med krusig tyll och spritsa fina kakor på en plåt med bakplåtspapper.
4. Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt de svalna helt.

Topping

5. Smält chokladen och spritsa den över kakorna och strö lite hackade pistaschnötter över varje kaka.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar