torsdag 18 december 2014

Pepparkaksbiskvier



Du behöver...

Biskvibotten
250 gram mandelmassa
250 gram socker
90 gram äggvita

Pepparkakssmörkräm
70 gram vatten
300 gram socker
90 gram äggulor
600 gram smör
1 påse pepparkakskryddor

Till doppning
mörk choklad 70%

Dekoration
Små marsipantomtar

Sätt ugnen på 190 grader.

1. Kör mandelmassan och socker i grytan tills det inte finns några stora klumpar, tillsätt äggvitan lite i taget så att satsen inte skär sig. Kör ej för länge så att massan blir luftig.
2. Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper.
3. Baka av biskvibottnarna i cirka 15 minuter.
4. När de är klara så lägg in dem i frysen, på så sätt är det lättare att få av dem från bakplåtspappret utan att de går sönder.

Pepparkakssmörkräm

5. Koka upp vatten och socker och under tiden vispas äggulorna luftiga i grytan.
6. Den kokande sockerlagen hälls i grytan med gulorna under fortsatt vispning och den måste vispas kall innan man tillsätter det rumstempererade smöret.
7. Tillsätt sist pepparkakskryddorna och vispa till en slät smörkräm.

Färdigställande

8. Ta en matsked och skeda på pepparkakssmörkrämen på biskvibottnarna och ställ in de i frysen en stund så de blir kalla.
9. Doppa biskvierna i smält mörk choklad, sätt en liten marsipantomte på biskvin innan chokladen stelnar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar