söndag 14 februari 2021

Red Velvet Cake



Du behöver...

Tårtbotten

1 1/2 dl mjölk
1/2 msk vinäger
75 gram smör
270 gram socker
2 ägg
1 1/2 msk kakao
3 msk röd karamellfärg
2 tsk vaniljsocker
225 gram mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk vinäger
1 tsk bikarbonat

Cream cheese frosting
600 gram philadelphiaost
270 gram florsocker
Saft och zest från en lime

Dekorering
Jordgubbar
Blåbär
Hallon

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.

Tårtbotten
1. Fodra anslagsringen med bakplåtspapper.
2. Blanda mjölk och vinäger i ett glas och låt stå i minst 10 minuter.
3. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt och tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ordentligt.
4. Blanda kakao, karamellfärg och vaniljsocker ordentligt i ett glas till en jämn smet.
5. Häll i färgblandningen i äggsmeten och vispa noga tills allt blandats ordentligt.
6. Sikta i mjölet och tillsätt salt och mjölkblandningen och vänd ihop allt med en slickepott till en jämn smet.
7. Blanda ihop bikarbonat och vinäger i ett glas, blandningen kommer bubbla lite, men det ska den göra.
Häll i blandningen och vänd ihop till en jämn smet.
8. Häll i smeten i anslagsringen och baka av tårtbotten i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter, testa gärna med sticka då ugnar bränner olika. Den ska vara helt genombakad.
9. Låt tårtbotten svalna helt.

Cream cheese frosting
10. Vispa ihop alla ingredienserna ordentligt till en len frosting.

Montering
11. Dela tårtbotten i tre lika delar. Spritsa frosting i små bollar över första tårtbotten och lägg på nästa och gör likadant med alla tre tårtbottnarna.
12. Dekorera toppen av tårtan med jordgubbar, blåbär och hallon och låt tårtan stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar