CIRKA 10 PORTIONER |
INGREDIENSER
KLADDKAKA:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
2 dl salta jordnötter
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Börja koka den kondenserade mjölken, den skall koka i cirka 3 timmar. |
Den måste hela tiden vara täckt med vatten så man får fylla på under koket. Ta bort pappersetiketten runt burken också för det är mer eller mindre omöjligt att få bort i kastrullen sedan. Koka konserven i cirka 3 timmar. Ställ åt sidan och låt svalna.
KLADDKAKA:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan i dem och rör till en jämn smeten. Häll kladdkakesmeten i en smörad och bröad form tillsammans med kolan. Rör runt och blanda kladdkakesmeten och kolan så att det precis blandar sig.
Strö jordnötterna på kladdkakan och blanda in dem i kladdkakan, sist strör du på några på toppen också.
Grädda sedan kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Den skall fortfarande vara något kladdig i mitten så låt den svalna helt innan den äts, eller allra helst låt den stå i kylskåp över natten.
Men fyyyyyyy, den låter ju äckligt god! ;) Fan oxå! ;)
SvaraRaderaVet inte om jag vågar testa ens..... *gulp*
Ha det bäst! =)
Lotta
var i hyllorna hittar man kondenserad mjölk? :) //Johanna Lidborg
SvaraRaderaTycker ABSOLUT att du skall prova Lotta, man kan ju äta en liiiiiten bit ;-)
SvaraRaderaJohanna den brukar stå vid baktillbehören, det gör den på ICA City Knalleland i alla fall.
SvaraRaderaGod rekomenderar //Sean
SvaraRadera