torsdagen den 26:e januari 2012

Snickers kladdkaka

CIRKA 10 PORTIONER

INGREDIENSER

KLADDKAKA:
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
2 dl salta jordnötter

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:

Börja koka den kondenserade mjölken, 
den skall koka i cirka 3 timmar.
Ta fram en kastrull och fyll den med vatten så konserven med kondenserad mjölk täcks.
Den måste hela tiden vara täckt med vatten så man får fylla på under koket. Ta bort pappersetiketten runt burken också för det är mer eller mindre omöjligt att få bort i kastrullen sedan. Koka konserven i cirka 3 timmar. Ställ åt sidan och låt svalna.

KLADDKAKA:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan i dem och rör till en jämn smeten. Häll kladdkakesmeten i en smörad och bröad form tillsammans med kolan. Rör runt och blanda kladdkakesmeten och kolan så att det precis blandar sig.


Strö jordnötterna på kladdkakan och blanda in dem i kladdkakan, sist strör du på några på toppen också.


Grädda sedan kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Den skall fortfarande vara något kladdig i mitten så låt den svalna helt innan den äts, eller allra helst låt den stå i kylskåp över natten.

Servera den precis som den är eller
med lite grädde eller vaniljglass till.  
 

5 kommentarer:

  1. Men fyyyyyyy, den låter ju äckligt god! ;) Fan oxå! ;)
    Vet inte om jag vågar testa ens..... *gulp*

    Ha det bäst! =)

    Lotta

    SvaraRadera
  2. var i hyllorna hittar man kondenserad mjölk? :) //Johanna Lidborg

    SvaraRadera
  3. Tycker ABSOLUT att du skall prova Lotta, man kan ju äta en liiiiiten bit ;-)

    SvaraRadera
  4. Johanna den brukar stå vid baktillbehören, det gör den på ICA City Knalleland i alla fall.

    SvaraRadera
  5. God rekomenderar //Sean

    SvaraRadera