torsdag 5 februari 2015

Brownie med tryffel och havssalt



Du behöver...

Brownie
125 gram smör
2 1/2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa havssalt
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Tryffel
1 1/2 dl grädde
200 gram mörk choklad
1 msk smör

Garnering
Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.

Brownie

1. Smält smöret i en gryta med tjock botten.
2. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och havssalt och rör om.
3. Knäck äggen ett i taget och rör i de snabbt.
4. Tillsätt sist vetemjölet och rör runt till en jämn smet utan klumpar.
5. Klä en springform på cirka 22-23 cm i diameter med bakplåtspapper och spraya med sprayfett och fyll med browniesmeten.
6. Baka av brownien i mitten av ugnen i cirka 20 minuter och låt den svalna i formen.

Tryffel

7. Koka upp grädden i en gryta och ta av från värmen.
8. Hacka chokladen i mindre bitar och låt den smälta i grädden tillsammans med smöret och rör runt tills allt smält ihop.
9. Ställ in tryffeln i kylskåpet och rör runt i den lite då och då tills den fått rätt konsistens.

Färdigställ 

10. När tryffeln tjocknat och fått rätt konsistens så bred den över brownien med baksidan av en sked och strö sist lite flingsalt på som garnering
11. Servera gärna brownien med lite vispad grädde




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar