torsdag 20 juni 2013

Lakritskladdkaka med cream cheese lemon frosting



Du behöver...

150 gram smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
3 msk lakritspulver
2 ägg

Cream cheese lemon frosting
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en citron och lite av saften.
150 gram philadelphiaost
En skvätt gul hushållsfärg.

Dekorering
Fox kolor

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Måtta upp alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.
3. Knäck äggen och rör i dem tillsammans med det avsvalnade smöret i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Smöra och bröa en form, gärna en med löstagbar kant och häll i smeten.
5. Grädda kladdkakan i 15-20 minuter, ta ut den och låt den svalna helt.

Cream cheese lemon frosting

6. Ta fram smöret och lägg det i en bunke och låt det bli rumsvarmt.
7. Häll i florsocker, vaniljsocker, skal av en citron plus lite av saften och philadelphiaosten och vispa till en jämn och krämig frosting.
8. Skvätt i några droppar gul hushållsfärg i frostingen och rör runt tills att du får en gul färg som du gillar på frostingen.

Dekorering

9. Bred ut frostingen över kladdkakan i ett jämnt lager.
10. Kilpp sönder några fox kolor och strö dem över kladdkakan.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar