tisdag 4 juni 2013

Tigerrulltårtsbakelse



Du behöver...

Cirka 12 bakelser
3 ägg
100 gram socker
75 gram mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
2 dl nutella
1 dl grädde
250 gram färska jordgubbar

Skumbananfluff
3 dl grädde
60 gram skumbananer

Dekorering
12 st skumbananer
12 st Dr.Oetker junglefigurer
Dr.Oetker jungle mix strössel

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa ägg och socker i cirka 3 minuter.
2. Blanda mjöl och bakpulver noga i en skål och sikta ner det tillsammans med äggsmeten med luftiga tag.
3. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och pensla bakplåtspappret med smör.
4. Klicka ut hälften av smeten på bakplåtspappret.
5. Tillsätt kakao och vaniljsocker i smeten som är kvar och blanda ordentligt med luftiga tag.
6. Klicka ut smeten mellan den andra smeten och ta en sked och dra ut smeten så det blir ett tigermönster.
7. Baka av i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter.
8. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret som kakan har bakats på med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan svalna.

Fyllning

9. Måtta upp nutella och grädde i en skål och vispa fluffigt med en elvisp.
10. Skölj och rensa jordgubbarna och hacka dem i mindre bitar.
11. Bred ut ett jämnt lager med nutellasmeten över kakan och strö över jordgubbar i ett jämnt lager.
12. Rulla ihop kakan till en rulle och lägg den i frysen en stund så att den stelnar. Det blir mycket lättare att skära fina bitar av den när den är halvfrusen.

Skumbananfluff

13. Klipp gärna skumbananerna i mindre bitar, de går då fortare när man smälter dem.
14. Värm grädden försiktigt och blanda ner skumbananerna, låt smälta på svag värme det får absolut inte koka.
15. Låt blandningen bli helt kall i kylskåpet, gärna över natten.
16. Vispa upp till en lite mer fluffigare konsistens. Späd med mer grädde om den är för tjock.

Dekorering

17. Ta upp rulltårtan ur frysen och skär den i 12 jämna bitar.
18. Spritsa varje rulltårtsbit med skumbananfluffet.
19. Dekorera med en skumbanan och en junglefigur och lite strössel.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar