Du behöver...
4 ägg
360 gram socker
2 msk vaniljsocker
150 g smör
360 gram vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk kanel
3 mogna bananer
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Väg upp de torra ingredienserna i en skål och sikta ner i äggsmeten.
4. Mosa bananerna och tillsätt dem med smöret och rör runt med luftiga tag tills allt blandats.
5. Smörj och bröa en form.
6. Fyll formen med smeten och baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig.
7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen.
Garnering
8. Sikta lite florsocker på kakan innan servering.
Banankaka är gott och vaniljglass passar bra till!
SvaraRaderaSpeciellt när den precis kommit ur ugnen och den fortfarande är lite varm så glassen smälter =)
RaderaFin banankaka! Jag baka min idag
SvaraRadera