onsdag 8 februari 2012

Vetebröd basrecept

RÄCKER TILL 24 BULLAR ELLER 1 STOR KRANS

INGREDIENSER

1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1 ägg
10-11 dl vetemjöl special

GÖR SÅ HÄR:
Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm med mjölken tills den är fingervarm cirka 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken. Tillsätt sedan socker, salt, tärnat smör och ägg.
Sikta i vetemjölet, lite i taget och arbeta ihop det till en smidig deg. Spara lite till ut bakningen. Jäs sedan degen under bakduk i cirka 40-50 minuter till dubbel storlek.

SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar eller kransar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar