söndag 8 januari 2012

Rocky road kladdkaka med glasyr

CIRKA 12 PORTIONER

INGREDIENSER

KLADDKAKA:
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 npr. salt
250 g smör
4 ägg

GLASYR:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk sirap
4 msk smör



GARNERING:
mini-marshmallow
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner i de torra ingredienserna. Tillsätt sist äggen, ett i taget och rör ihop.
 Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Pensla formen med olja då fäster bakplåtspappret mycket lättare. Fyll formen med smeten och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter. Den skall vara något kladdig i mitten. Låt svalna i kylskåp. 


GLASYR:
Ta fram en kastrull och mät upp alla ingredienser förutom smöret och koka upp i cirka 20 minuter. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret till en blank glasyr. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle, pistaschnötter, jordnötter och cashewnötter.


Ställ in rocky road kladdkakan med glasyr i kylen och låt den stelna helt innan du tar ur den ur springformen och lägger upp den på ett serveringsfat.

Servera gärna med lite vispad grädde eller vaniljglass.

3 kommentarer: