CIRKA 12 PORTIONER |
INGREDIENSER
KLADDKAKA:
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 npr. salt
250 g smör
4 ägg
GLASYR:
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk sirap
4 msk smör
mini-marshmallow
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner i de torra ingredienserna. Tillsätt sist äggen, ett i taget och rör ihop.
Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Pensla formen med olja då fäster bakplåtspappret mycket lättare. Fyll formen med smeten och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter. Den skall vara något kladdig i mitten. Låt svalna i kylskåp.
dumle
pistaschnötter
jordnötter
cashewnötter
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull och rör ner i de torra ingredienserna. Tillsätt sist äggen, ett i taget och rör ihop.
Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Pensla formen med olja då fäster bakplåtspappret mycket lättare. Fyll formen med smeten och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30-40 minuter. Den skall vara något kladdig i mitten. Låt svalna i kylskåp.
GLASYR:
Ta fram en kastrull och mät upp alla ingredienser förutom smöret och koka upp i cirka 20 minuter. Ta av kastrullen från spisen och rör ner smöret till en blank glasyr. Häll glasyren över kladdkakan i springformen och garnera med mini-marshmallow, dumle, pistaschnötter, jordnötter och cashewnötter.
yum yum yum!!!
SvaraRaderaSer galet god ut!
SvaraRaderaKram kram
Riktigt god är den och godare efter 1 dag eller 2 :-)
Radera