onsdag 14 december 2011

Lingonkaka

1 KAKA

INGREDIENSER

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
225 g lingon
1 dl vatten

FYLLNING:
100 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

DEKORERING:
florsocker
lingon

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Smörj en bakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter med matfett och strö den med ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, malen kardemumma, bakpulver och lingon i en skål, vänd ner det i äggsmeten.
Koka upp vattnet och rör ner det i smeten, häll smeten i formen.

Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Lossa kanten på formen och låt kakan svalna på galler. Dela kakan i 2 bottnar.

FYLLNING:
Smält matfettet. Tillsätt mjölken och vaniljsockret och koka det i cirka 2 minuter under omrörning.
Skeda vaniljmjölken över bottnarna. 
Lägg ihop kakan och dekorera med
florsocker och lingon.
 
ETT TIPS!
Klipp stjärnor ur ett vanligt papper och lägga det på kakan och så siktar man florsocker på tills stjärnorna syns tydligt. Sedan tar man bort pappret försiktigt och siktar lite florsocker över hela kakan. Till sist strör du lite lingon över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar