CIRKA 18 ST |
INGREDIENSER
200 g osaltat smör
200 g hackad mörk choklad
1 dl kokt svart kaffe
1 1/2 dl extra fint vetemjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
4 dl socker
3 ägg
1 1/2 msk solrosolja
3/4 dl mjölk
Mörk, ljus och vit tryffel att dekorera med. |
GANACHE PÅ MJÖLKCHOKLAD:
150 g mjölkchoklad
125 g osaltat smör
1/2 dl grädde
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Smält sakta samman smör, choklad och kaffe i en gryta och lyft sedan bort den från värmen.
Sikta samman mjölsorterna, kakao och bikarbonat i en stor skål och blanda även i socker.
Vispa samman ägg, olja och mjölk och blanda ned äggblandningen tillsammans med chokladblandningen, lite i taget i mjölblandningen.
150 g mjölkchoklad
125 g osaltat smör
1/2 dl grädde
SÄTT UGNEN PÅ 150 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Smält sakta samman smör, choklad och kaffe i en gryta och lyft sedan bort den från värmen.
Sikta samman mjölsorterna, kakao och bikarbonat i en stor skål och blanda även i socker.
Vispa samman ägg, olja och mjölk och blanda ned äggblandningen tillsammans med chokladblandningen, lite i taget i mjölblandningen.
Fyll formarna till 3/4 delar med smeten. |
Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kontrollera med provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
GANACHE PÅ MJÖLKCHOKLAD:
Smält sakta samman ingredienserna i en gryta. Häll upp ganachen i en skål och låt den kallna helt. Vispa den tjock och krämig. Dekorera cupcakesen med ganache och några bitar tryffel.
GANACHE PÅ MJÖLKCHOKLAD:
Smält sakta samman ingredienserna i en gryta. Häll upp ganachen i en skål och låt den kallna helt. Vispa den tjock och krämig. Dekorera cupcakesen med ganache och några bitar tryffel.
Hoppas att det smakar! |
ÅÅh, så chokladigt och snyggt, det här är cup cakes med stil.
SvaraRaderaSnäll du är :-) dina kommentarer värmer som vanligt.
SvaraRadera