Cirka 10 portioner |
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Fudgeglasyr:
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g rumsvarmt smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan i dem och rör till en jämn smeten. Häll kladdkakesmeten i en smörad och bröad form och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut den och låt svalna.
Fudgeglasyr:
Fortsätt med glasyren. Blanda vispgrädde, socker, sirap och chokladen bruten i mindre bitar i en liten kastrull. Låt koka upp och sedan puttra sakta i några minuter. Dra kastrullen från värmen och blanda ner smöret. Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3 timmar.
Servera gärna med vispad grädde.
Fudgeglasyr:
Fortsätt med glasyren. Blanda vispgrädde, socker, sirap och chokladen bruten i mindre bitar i en liten kastrull. Låt koka upp och sedan puttra sakta i några minuter. Dra kastrullen från värmen och blanda ner smöret. Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3 timmar.
Servera gärna med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar