Cirka 12 portioner |
Ingredienser
Hög tårtbotten:
Jag har använt en springform på 24 cm i diameter till denna tårtan. Men haft 6 ägg i stället för 5, detta för att få en extra hög tårtbotten.
Sen har jag mosat i en banan i smeten och tillsatt 1 krm vaniljpulver.
Skär tårtbotten i 3 delar. |
2 st bananer
Chokladkräm:
Dekorering:
5 dl grädde
1/3 kolasås
chokladdoppade skumbananer
riven mörk choklad
1 dl socker
1 dl kakao
3 dl grädde
1 dl kakao
3 dl grädde
Gör så här:
Blanda socker, kakao och grädde i en skål och ställ in i kylskåpet, minst i en halv timme tills att sockret löst sig helt. Vispa sedan fluffigt och bred ut det jämt över första tårtlagret. Skiva bananerna tunt och placera över chokladkrämen.
Lager 2, Kolasås och skivad banan
1 burk kondenserad mjölk
2 st bananer
Gör så här:
Koka burken i en kastrull med vatten. Burken måste under HELA kokningstiden vara täckt med vatten, så man får fylla på vatten allt eftersom. Koka den i cirka 2 1/2 timma. Den skall inte bli jättetjock.
Blanda socker, kakao och grädde i en skål och ställ in i kylskåpet, minst i en halv timme tills att sockret löst sig helt. Vispa sedan fluffigt och bred ut det jämt över första tårtlagret. Skiva bananerna tunt och placera över chokladkrämen.
Lager 2, Kolasås och skivad banan
2 st bananer
Gör så här:
Koka burken i en kastrull med vatten. Burken måste under HELA kokningstiden vara täckt med vatten, så man får fylla på vatten allt eftersom. Koka den i cirka 2 1/2 timma. Den skall inte bli jättetjock.
Kolasås gjord på kondenserad mjölk i burk. |
Bred ut 2/3 delar av kolasåsen över lager 2 och skiva bananerna tunna och placera dem över kolasåsen. |
Lägg på den sista tårtbottnen. |
5 dl grädde
1/3 kolasås
chokladdoppade skumbananer
riven mörk choklad
Gör så här:
Det låter och ser så otroligt gott ut!
SvaraRaderaUndrar bara om du tror att man kan använda florsocker istället för vanligt socker i chokladkrämen, så man inte behöver vänta på att det löser sig?
Måste bara prova denna tårta, den ser helt fantastisk god ut! Du är bäst!
SvaraRaderaHej Rebeccca!det tror jag absolut att man kan göra. Har dock inte provat det själv men florsocker är ju samma som strösocker i annan form bara.
SvaraRaderaBerätta gärna resultatet om du gör det.
MVH Linda-Marie
Tack Catharina vad gullig du är =)
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaÄr riktigt sugen att prova på denna tårta, men har försökt leta efter receptet på själva tårtbotten...
Vore jättegulligt om du kunde skriva ner det också :)
OOPS! hittade receptet! ;)
SvaraRadera