söndag 5 april 2020

Påskcookies



Du behöver...

230 gram smör
170 gram socker
120 gram farinsocker
330 gram vetemjöl
7 gram bikarbonat
3 gram vaniljsocker
3 gram salt
1 ägg
150 gram mjölkchokladknappar
175 gram jumboägg mjölkchoklad
200 gram fågelägg mjölkchoklad

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
2. Väg upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda dem väl.
3. Rör ner ägget i smörblandningen och tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
4. Blanda i chokladknapparna och krossade chokladägg, (Spara så du kan dekorera cookisen med äggen också) i degen och fördela jämnt i degen.
5. Rulla kakdegen till bollar och lägg dem glest på bakplåtar med bakplåtspapper och tryck till bollarna. Tryck i några chokladägg i varje kaka.
6. Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
7. Låt kakorna svalna en aning och ät dem ljumna med ett glas mjölk.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar