måndag 25 december 2017

Pepparkaksmacarons med nutella



Du behöver...

95 gram mandelmjöl
200 gram florsocker
5 gram pepparkakskrydda
5 gram kakao
110 gram äggvita
75 gram socker

Fyllning
Nutella

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Mät upp mandelmjöl, florsocker, pepparkakskrydda och kakao i en skål.
2. Vispa upp äggvitan tills den blivit vit och tillsätt lite socker i taget och vispa till en glansig maräng, låt inte marängen börja sjunka för då har du vispat för länge.
3. Sikta ner de torra ingredienserna i marängen och rör runt med luftiga tag tills allt blandat sig.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en macaronsmatta, eller på bakplåtspapper om du inte har en macaronsmatta. Låt dem villa i cirka en timme på macaronsmattan.
5. Baka av i 150 grader i cirka 15 minuter, de ska lossna från macaronsmattan och låt de svalna helt.

Fyllning

6. Fyll en spritspåse med nutella och spritsa små klickar på hälften av macaronsen och ta den andra halvan och pressa ihop försiktigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar