Du behöver...
Botten
5 dl valnötter
2 1/2 dl urkärnade dadlar
2 msk kakao
1/2 dl kokos
Fyllning
5 dl naturella cashewnötter
0,8 dl kakao
0,8 dl agavesirap
0,8 dl neutral kokosolja
2 1/2 dl urkärnade dadlar
2 msk kakao
1/2 dl kokos
Fyllning
5 dl naturella cashewnötter
0,8 dl kakao
0,8 dl agavesirap
0,8 dl neutral kokosolja
Garnering
Kakao
Kakao
Rostade pistagenötter
Fikon
Physalis
Rostade kokosflakes
1. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman.
2. Pressa ned smeten i en form med löstagbara kanter. Jag använde en anslagsring på 18 cm.
Fyllning
1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du har ett mjukt, krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter, men ge inte upp. Efter ett tag sipprar fetter ut ur nötterna och du får ett härligt nötsmör. Du kan behöva stanna och skrapa ner från sidorna ett par gånger.
2. Lägg i resten av ingredienserna till fyllningen och mixa tills det är helt slätt och krämigt.
3. Häll fyllningen på botten och ställ i kylen över natten eller ett par timmar.
Garnering
1. Sikta kakao på och strö sedan rostade hackade pistagenötter på. Garnera sedan med fikon, physalis och rostade kokosflakes.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar