måndag 25 december 2017

Polkagrisfudge



Du behöver...

150 gram vispgrädde
450 gram socker
150 gram smör
1 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram vit choklad
polkakross

1. Lägg bakplåtspapper i valfri form beroende på hur tjock kola du vill ha, men inte större än 15 x 20 cm.
2. Väg och mät upp alla ingredienser, förutom vit choklad och polkakross i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp till 120 grader. Rör om då och då.
4. Hacka den vita chokladen i mindre bitar. Ta av kastrullen från plattan. Blanda i den vita chokladen och rör tills den smält.
5. Häll i fudgen i formen och strö över krossade polkagrisar.
6. Låt svalna helt och ställ i kylen för att få den riktigt kall.
7. Skär upp fudgen i valfri storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar