tisdag 9 maj 2017

Crunchy caramel apple pie



Du behöver...

4-5 äpplen
råsocker
kanel

Crumble
180 gram råsocker
90 gram havregryn
120 gram vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
140 gram ljus sirap
100 gram rostade hasselnötter
150 gram rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i skivor och lägg dem i botten på en pajform.
2. Strö över rikligt med råsocker och kanel.

Crumble

3. Ta en skål och väg upp alla ingredienserna i skålen förutom smöret och blanda ihop.
4. Tärna smöret och nyp ihop det med de andra ingredienserna tills det binder ihop sig och blir en smuldeg.
5. Strö smuldegen över äpplena och baka av pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Servera gärna med gammaldags vaniljsås.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar