Du behöver...
160 gram smör
1 gram saffran
135 gram strösocker
300 gram vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
Garnering
Mandelspån
Glasyr
180 gram florsocker
30 gram äggvita
Sätt ugnen på 170 grader.
1. Smält lite av smöret och rör i saffranet.
2. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i fyra bitar och rulla/forma till längder.
4. Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med en gaffel eller med händerna.
1. Smält lite av smöret och rör i saffranet.
2. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i fyra bitar och rulla/forma till längder.
4. Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med en gaffel eller med händerna.
Garnering
5. Pensla längderna med lite vatten och strö på mandelspån.
6. Grädda saffranssnitten gyllenbruna, i ca 15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är varma. Låt svalna.
6. Grädda saffranssnitten gyllenbruna, i ca 15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Glasyr
7. Blanda ihop glasyren och ringla över den över saffranssnitten.
Det ser ganska gott ut, jag älskar mandlar särskilt på vintern
SvaraRadera