måndag 3 oktober 2016

Snickerskaka



Du behöver...

230 gram jordnötssmör
90 gram kokossocker
140 gram ljus sirap
200 gram cornflakes (OBS! glutenfria)
35 gram kokosflingor
1 tsk vaniljsocker

Ganache
200 gram vispgrädde 40%
200 gram mörk choklad

1. Väg upp jordnötssmör, kokossocker och sirap i en kastrull och värm upp, det ska inte koka.
2. Väg upp cornflakes i en lite större bunke och krossa dem för hand så mycket det går och tillsätt kokosflingor och vaniljsocker och blanda ihop.
3. Häll den värmda jordnötsblandningen i bunken med K-specialblandningen och rör ihop ordentligt så allt binder sig.
4. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ner jordnötsmassan i ett jämnt lager i botten.

Ganache

5. Värm upp grädden i en kastrull och ta bort den från plattan precis när det börjar koka så det inte bränns vid.
6. Hacka chokladen och tillsätt den i grädden, lite i taget och rör ihop till en len och slätt ganache.
7. Häll ganachen i springformen över jordnötsmassan i ett jämnt lager och låt det stå och stelna i rumstemperatur. Ställ ej in i kylskåpet när ganachen är varm utan gör det senare när den stelnat något och svalnat av helt.
8. Skär upp bitar i valfri storlek och servera.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar