torsdag 20 oktober 2016

Kladdkakemuffins med kola & rispuffstäcke



Du behöver...

100 gram smör
225 gram socker
2 ägg
20 gram kakao
5 gram vaniljsocker

Kola & rispuffstäcke
100 gram smör
90 gram socker
50 gram vispgrädde
70 gram ljus sirap
40 gram rispuffar

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg. Rör ner resten av ingredienserna och blanda väl.
2. Placera ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna.
3. Baka av dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter och ta sedan ut dem och låt de svalna helt.

Kola & rispuffstäcke

4. Väg upp alla ingredienser i en kastrull förutom rispuffarna.
5. Koka upp kolan under omrörning och sjud sedan på svag värme i cirka 20 minuter tills kolan tjocknar. Rör om då och då.
6. Rör ner rispuffarna och bred ut ett täcke över kladdkakemuffinsen och låt stelna, gärna i kylen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar