måndag 31 oktober 2016

Halloweenbiskvier



Du behöver...

Biskvibotten
250 gram mandelmassa
250 gram socker
90 gram äggvita

Fyllning
Hasselnötskräm

Apelsinsmörkräm
200 gram smör
160 gram vit sirap
15 gram vaniljsocker
Rivet skal av en apelsin och saften av halva

Till doppning
Apelsinchoklad 70%

Dekoration
orange marsipan
svart marsipan

Sätt ugnen på 190 grader.

1. Kör mandelmassan och socker i grytan tills det inte finns några stora klumpar, tillsätt äggvitan lite i taget så att satsen inte skär sig. Kör ej för länge så att massan blir luftig.
2. Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper.
3. Baka av biskvibottnarna i cirka 15 minuter.
4. När de är klara så lägg in dem i frysen, på så sätt är det lättare att få av dem från bakplåtspappret utan att de går sönder.

Apelsinsmörkräm

5. Vispa smöret länge i köksassistenten med ballongvispen tills smöret är vitt och luftigt.
6. Tillsätt sirap, vaniljsocker, skal och saften av apelsinen och fortsätt vispa till en spritsbar smörkräm.

Färdigställande

7. Spritsa en klick med hasselnötskrämen i mitten på biskvibottnarna.
8. Spritsa apelsinsmörkrämen runt hasselnötskrämen i en spiral så det blir som en häxhatt.
9. Doppa biskvierna i smält apelsinchoklad och låt de stelna helt.

Dekoration

10. Kavla och skär ut remsor av den orangea marsipanen och gör små rektanglar av den svarta marsipanen och sätt ihop som på bilden här nedan.
11. Klä biskvihattarna med remsorna och tryck ihop på baksidan av biskvin lätt med lite vatten.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar