måndag 3 oktober 2016

Glutenfri frölimpa med keso



Du behöver...

5 ägg
100 gram rostade hasselnötter
100 gram rostade sötmandlar
2 dl linfrön
2 dl rostade solroskärnor
1 dl rostade pumpakärnor
2 dl sesamfrön
2 msk vita chiafrön
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
250 gram keso 5%

Topping
solroskärnor

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Rosta hasselnötter, sötmandel, solroskärnor och pumpakärnor i en långpanna tills de får en fin färg. Jag rostar nötter, mandlar, kärnor och fröerna för jag tycker det blir en mycket godare smak på limpan när den är färdig men man kan hoppa över det och ta helt vanliga naturella nötter, mandlar, kärnor och fröer.
2. Mät och väg upp nötter, kärnor, fröer, salt och bakpulver i en skål.
3. Vispa upp äggen.
4. Tillsätt äggen och keson i skålen och rör runt ordentligt.
5. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i blandningen.

Topping

6. Strö solroskärnor överst på toppen och sänk ugnen till 180 grader och baka av limpan i nedersta delen i cirka 50 minuter.
7. Låt limpan svalna helt i brödformen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar