torsdag 31 mars 2016

Kanelmuffins



Du behöver...

Cirka 12 muffins
100 gram smör
225 gram råsocker
2 ägg
3 dl naturell filmjölk
240 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Kanelfyllning
25 gram smör
45 gram socker
1 msk kanel

Garnering
Kanelsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Vispa smör och råsocker i köksassistenten med vinge tills det är pösigt.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund till.
3. Häll i filmjölken i smeten.
4. Väg upp alla de torra ingredienserna och blanda ihop dem i en skål, tillsätt mjölblandningen i smeten och vispa ihop till en jämn smet.
5. Fyll smeten i muffinsformar till hälften först.

Kanelfyllning

6. Blanda ihop kanelfyllningen i en skål med gaffel och fördela kanelfyllningen i muffinsarna.
7. Fördela smeten som är kvar i muffinsformarna tills de är fyllda till 3/4 ungefär.
8. Strö sist på kanelsocker innan du bakar av muffinsen i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.
9. Låt muffinsen svalna lite och ät dem tillsammans med ett glas kall mjölk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar