torsdag 24 mars 2016

Påskbiskvi med ägglikörsmörkräm




Du behöver...


Biskvibotten

250 gram mandelmassa
250 gram socker
90 gram äggvita

Ägglikörsmörkräm
125 gram socker
125 gram vispgrädde
105 gram äggula
100 gram ägglikör
260+250 gram smör
140 gram vit sirap

Till doppning
150 gram mjölkchokladknappar

Dekoration
Anton Berg mandelägg

Sätt ugnen på 170 grader.

1. Kör mandelmassa och socker i en köksassistent med vinge tills det inte finns några större klumpar.
2. Tillsätt äggvita lite i taget så det inte skär sig och för att den inte ska bli för lös i konsistensen.
3. Spritsa upp massan med slät tyll på plåt med bakplåtspapper.
4. Baka av biskvibottnarna i cirka 15 minuter.
5. När de är klara så lägg in dem i frysen, på så sätt är det lättare att få av dem från bakplåtspappret utan att de går sönder.

Ägglikörsmörkräm

6. Väg upp socker, vispgrädde, äggula och ägglikör i en gryta och låt det sedan koka upp, bränns lätt vid så rör försiktigt hela tiden.
7. Ta av från plattan när det kokat upp och tillsätt 260 gram smör som du har tärnat upp och rör ner i grytan tills smöret löst sig med de andra ingredienserna och blir en tjock kräm. Ställ in i kylen och låt svalna helt.
8. Vispa upp 250 gram smör i köksassistenten med vispen till en fluffig konststens, ca 10 minuter.
9. Tillsätt ägglikörkrämen som du kokat upp och vit sirap och vispa ihop till en fluffig konsistens.

Färdigställande

10. Ta en matsked och skeda på ägglikörsmörkrämen på biskvibottnarna och ställ in de i frysen en stund så de blir kalla.
11. Doppa biskvierna i smält  mjölkchoklad, sätt på mandeläggen på biskvin innan chokladen stelnar.
12. Chokladen som blir över när du doppat biskvierna häller du i en spritspåse och spritsar över biskvierna när de torkat till efter att du doppat dem och dekorerat dem med mandeläggen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar