Du behöver...
225 gram vatten
550 gram vetemjöl special
90 gram socker
75 gram smör
1 äggula
5 gram havssalt
6 gram kardemumma grovt mald
12 gram torrjäst
Smörfyllning
50 gram ljus sirap
50 gram socker
100 gram smör
6 gram maizena
20 gram florsocker
5 gram vaniljsocker
Fyllning
kardemumma mald
Toppning
ägg till pensling
socker
kardemumma mald
Glasyr
120 gram florsocker
30 gram vatten
Sätt ugnen på 210 grader.
1. Väg upp alla ingredienser i deggrytan utom vattnet.
2. Tillsätt vattnet och kör degen i en köksassistent på långsam fart med en degkrok i cirka fem minuter. Efter fem minuter öka farten på köksassistenten och kör degen cirka 10 minuter till.
3. När degen är körd i cirka 15 minuter, ta en bit av degen och dra ut den försiktigt så tunn som en nylonstrumpa. Är den körd tillräckligt länge så ska inte degen spricka när du gör detta och gör den det är den inte färdig. Kör den då ett tag till och gör om processen tills att det går.
4. Runddriv degen och låt den vila under tiden du gör fyllningen.
Smörfyllning
5. Väg upp alla ingredienserna i deggrytan och kör ihop med en vinge tills fyllningen är ordentligt blandad och fluffig.
6. Kavla ut vetedegen till en rektangel som är cirka 3 mm tjock.
7. Bred ut smörfyllningen över hela rektangeln och strö över malen kardemumma.
8. Vik treslag av degen som på bilderna här nedan och använd en sporre och skär cirka 2 cm breda remsor.
9. Tvinna remsorna och slå en knut och lägg dem i formar på plåt med bakplåtspapper och låt knutarna jäsa cirka 1 1/2 timme.
Toppning
10. Pensla med ägg och strö på socker och kardemumma och baka av i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Glasyr
11. Ta ut bullarna och under tiden de svalnar något gör du glasyren.
12. Blanda florsocker och vattnet och använd en sked och ringla glasyren över bullarna. Låt glasyren stelna och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar