torsdag 12 december 2013

Saffranskladdkaka med mandel



Du behöver...

3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 gram mandelmassa
150 gram smör
1 gram saffran
mandelsplitter

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Blanda socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
2. Rör ner äggen ett i taget. 
3. Riv mandelmassan och vänd sedan ner den i smeten. 
4. Smält smöret och blanda i saffran, häll det sedan i smeten, se till att skrapa ur kastrullen ordentligt med en slickepott så all saffran och smör kommer med. 
5. Ta en form med avtagbar kant, smörj den med flytande smör och ströbröd. 
6. Häll i smeten i formen och strö mandelsplitter på kakan och baka av kladdkakan i ugnen i cirka 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Bäst blir den om den fått vila i kylskåp över natten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar