torsdag 12 december 2013

Saffransrulltårta med kanelfrosting



Du behöver...

1 Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
15 ml saffransarom
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 gram saffran (ett kuvert)

Kanelfrosting
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
2 tsk marsanpulver
4 tsk honung

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg, socker och saffransarom riktigt fluffigt i cirka 5 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag.
4. Häll smeten i långpannan och grädda den i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Håll koll på den för den bränns väldigt lätt.
5. Låt rulltårtsbottnen svalna och gör kanelfrostingen under tiden.
6. Blanda alla ingredienserna till kanelfrostingen i en skål och vispa tills det blir en len frosting.
7. Bred ut kanelfrostingen över rulltårtsbottnen.
8.  Rulla ihop rulltårtan och tryck lite försiktigt så den blir jämn.
9. Ett tips för att enkelt få fina bitar rulltårta är att lägga den i frysen ett tag så den stelnar lite, då blir det inte lika kladdigt när man skär upp den.






3 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Rulltårtan verkar supergod!! :-)
    Jag undrar vart man får tag på saffransarom? Eller kan man byta ut & ta mer saffran istället?
    Funkar det att frysa in den helt, eller blir frostingen som soppa då? Vad tror du?
    Med vänlig hälsning,/ Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saffransarom finns i vilken ICA-butik som helst och det går jättebra att frysa ner rulltårtan, det har jag gjort.

      Kram

      Radera
  2. Åå, toppen!! :-) Då ska jag börja förbereda till min 8-årings kalas i helgen.
    Tack så jättemycket för hjälpen! :-)

    Kram

    SvaraRadera