Du behöver...
Cirka 12 bakelser
3 ägg
270 gram socker
60 gram vetemjöl
40 gram potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
Nutellafyllning
100 g mjukt smör
3 msk nutella
90 gram florsocker
skalet av en riven apelsin
150 gram mjukt smör
150 gram philadelphiaost
250 gram florsocker
Garnering
nutellafyllning
hackade hasselnötter
vit chokladfrosting
Dekorering
hackade hasselnötter
Dekorering
hackade hasselnötter
12 st chokladlöv
rivet apelsinskal
rivet apelsinskal
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskryddan. Sikta ner det i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag.
3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och baka av mitt i ugnen i cirka 5-8 minuter.
4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret som kakan har bakats på med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan svalna.
Nutellafyllning
5. Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt.
6. Riv en apelsin och tillsätt skalet och fortsätt vispa.
7. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.
8. Bred ut fyllningen jämnt över kakan med hjälp av en palett, spara lite till garneringen.
9. Rulla ihop kakan så skarven är i botten.
10. Rulla bakplåtspappret runt rulltårtan och lägg in den i frysen en kort stund. På så sätt blir det mycket enklare när du skall skära i rulltårtan och det blir mycket finare bitar.
Vit chokladfrosting
11. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
12. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
13. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.12. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Garnering
14. Hacka hasselnötter mycket fint.
15. Ta fram rulltårtan ur frysen. Ta lite av fyllningen och bred ett tunt lager med en palett på rulltårtan så att de hackade hasselnötterna fäster på rulltårtan ordentligt.
16. Häll ut de hackade hasselnötterna på ett bakplåtspapper och rulla rulltårtan i dem så de fäster runt om rulltårtan.
17. Skär rulltårtan i 12 lika bitar och placera dem i pappersformar
18. Spritsa den vita chokladfrostingen på bakelserna.
Dekoration
19. Strö över lite hackad hasselnöt på bakelserna och placera ett chokladlöv på varje bakelse och dekorera till sist med lite rivet apelsinskal.
Oj så fräsigt!! Hur har du fått till den där spritsningen? ?
SvaraRaderaHåller med riktigt bra gjort. Hoppas du är tillbaka här snart igen.
SvaraRaderaOh vad gulliga ni är :-) Tack så mycket.
SvaraRaderaJag har använt Wiltons tyll nr 6B, jätteenkelt faktiskt och inte alls så avancerat som det kanske ser ut :-)