fredag 6 april 2012

Påskbakelse

12 ST

INGREDIENSER

RULLTÅRTA:
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

FYLLNING:
2 dl nutella
1 dl vispgrädde

VIT CHOKLADFROSTING:
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

DEKORATION:
12 st konserverade persikohalvor
strössel

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:


Gör rulltårtan enligt basreceptet. 
FYLLNING:
Ta fram en skål och mät upp nutella och vispgrädde. Vispa ihop till en krämig fyllning och bred den över rulltårtan.


Rulla ihop rulltårtan försiktigt och klä den i bakplåtspapper och lägg in den i frysen under tiden du gör frostingen. Det går mycket lättare att skära fina bitar av rulltårtan om den är något fryst.

VIT CHOKLADFROSTING:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.

Ta upp rulltårtan från frysen och skär den i 12 bitar.

DEKORATION:
Ta fram en skål och häll valfritt strössel i den. Jag har använt mig av Dr. Oetkers Nonpareille.
Ta lite av den vita chokladfrostingen och bred ett tunt lager med en smörkniv på kanten av rulltårtan så att strösslet fäster ordentligt. Doppa sedan kanterna på rulltårtan i strösslet i skålen så att det täcker ordentligt.

Placera dem sedan på ett serveringsfat.
Spritsa på frostingen på bakelserna.
Lägg sist en persika på varje bakelse.
GLAD PÅSK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar