tisdag 27 mars 2012

Sockerkaka med banan och jordnötssmör



Du behöver...

6 stycken små mjuka kakor
50 g smör
180 gram socker
2 ägg
1 dl mjölk
90 gram vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 mosad banan
1 dl jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Vispa smör fluffigt och tillsätt socker och fortsätt vispa tills det är fluffigt och vitt.
2. Vispa ner äggen, ett i taget.
3. Väg upp de torra ingredienserna och blanda ihop dem i en skål och rör ner det i smeten varvat med mjölken.
4. Mosa bananen med en gaffel och rör ner den tillsammans med jordnötssmöret med luftiga tag.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
6. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig.
7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen innan servering.



3 kommentarer:

  1. Hej! Tycker din blogg är himla fin. Allt du bakar ser jättegott ut och bilderna är jättefina, dessutom gillar jag att du har bilder från själva bakningsprocessen också och inte bara en perfekt arrangerad bild på färdigt resultat. Men en sak som jag saknar lite är att du aldrig skriver någonting i inläggen om hur det smakade??

    SvaraRadera
    Svar
    1. OHH! tack så mycket för dom fina orden =) och rolig feedback. Glad Påsk!

      Radera
  2. vart har du köpt dom formarna? :)

    SvaraRadera