onsdag 28 mars 2012

Kanel och kardemummakaka



Du behöver...

150 gram smör
270 gram socker
3 ägg
360 gram vetemjöl
1 msk mald kanel
1 msk nystött kardemumma
1 msk bakpulver
2 1/2 dl mjölk

Garnering
socker och kanel.

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa smöret fluffigt och tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och vitt.
3. Tillsätt äggen, ett i taget och fortsätt vispa.
4. Ta fram en skål och väg upp de torra ingredienserna och blanda ihop dem. Sikta ner de torra ingredienserna tillsammans med mjölken i smeten med luftiga tag till allt blandats.
5. Häll smeten i formen och baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig.
6. Stjälp upp kakan på galler när den är färdig och låt den svalna under formen.

Garnering

7. Strö socker och kanel på kakan innan den serveras.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar