Du behöver...
Cirka 24 vaniljcupcakes
5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
1. Viktigt! är att ALLA ingredienser är rumsvarma, annars skär sig smeten.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
3. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret, vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
4. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
5. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet.
6. Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dom.
7. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.
Tack för alla recept du delar med dej detta var ett som jag ska spara :)
SvaraRadera