onsdag 7 december 2011

Pepparkaksknäck med pecannötter



Ingredienser: ca 50 st


100 g smör
2 1/2 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 krm ingefära
1 krm kryddnejlika
25 g hackade pecannötter


Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ned grädde, socker och sirap. 
Tillsätt vaniljsocker, kryddorna och de hackade pecannötterna och rör ihop väl. 
Låt koka utan lock i 15-20 minuter. Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig, eller så skall termometern stå på 122 grader.


Ischokladformar


Häll smeten i en kanna och fördela knäcken i små formar, gärna ischokladformar så lossnar knäcken enkelt när det är dags att äta.
Låt knäcken stelna, förvara svalt i en burk.



2 kommentarer:

  1. Åh vilka fina formar du hittat! Vart kan man hitta såna? jag vill också ha :)

    SvaraRadera
  2. Hannah!

    Dom har jag köpt på Åhlens, dom brukar ha mycket roligt.

    Kram

    SvaraRadera